Guido de Graaf

  •  

  •  

  •  

  •  

Na mijn jarenlange ervaring als telefonische reserveringsmedewerker en supervisor bij ’s-lands grootste reisorganisatie Holland International (TUI), ben ik in 1991 begonnen als opleider bij diezelfde organisatie. Waar ik de eerste jaren vooral gespecialiseerd was in systeemtrainingen, kwamen daar vanaf 1995 klantgerichtheidstrainingen bij. Communicatie aan de telefoon en/of de balie werd mijn specialiteit.

Vanaf 2005 werkte ik als trainer bij de Vedior groep (later Randstad) en breidde mijn klantenkring zich uit naar vrijwel alle branches. Inmiddels heb ik een ruime ervaring in het trainen van medewerkers bij de overheid, zorg en zakelijke dienstverlening. Receptioniste(s), baliemedewerkers, contactcenter-medewerkers, telefonistes, poli-medewerkers etc. waarbij de focus altijd ligt op het verbeteren van de communicatie en daarmee de klantgerichtheid. Bovendien komen ook onderwerpen als teambuilding, assertiviteit en omgaan met klachten/agressie regelmatig aan de orde. Een belangrijk onderdeel daarbij is zelfreflectie en bewustwording van de eigen communicatie.

Daarnaast adviseer ik managers over hoe men tot uniforme gedragsregels komt die passen bij de kernwaarden en identiteit van de organisatie.

 

Terug naar homepage